Stenen vloeren en wanden

Verschillende stijlen stenen vloer of wand

Is de vloer of wandbekleding van je woning wel weer eens aan vernieuwing toe? De trend van 2020 is de natuurlijke inrichting. Dit kun je terug laten komen op je vloer en tegen de muren met elementen van steen, zoals een tegelvloer of een accentwand van blootgestelde (bak)steen. Wil jij je woning op die manier trendy inrichten? Wij geven een aantal tips hoe je deze gewaagde elementen kunt stijlen waardoor het helemaal voldoet aan de laatste trends!

Trendy toevoeging aan elk interieur

De blootgestelde stenen muur zie je tegenwoordig niet alleen maar bij industriële inrichtingen. De muur vormt een stijlvolle toevoeging aan elk interieur. Zo voldoet het in combinatie met natuurlijke, aardse kleuren als bruin en groen aan dé stijltrend van 2020: natuurlijk wonen, of urban gardening. Voeg in dit interieur lekker veel planten toe en haal buiten naar binnen. Durf ook op de vloer keuze te maken voor steen. Een kille uitstraling kun je voorkomen door de stenen vloer te combineren met een lekker zacht tapijt en een stoffe bank.

Een robuuste keuken

Niet alleen de woon- of eetkamer tover je met een stenen vloer om tot een stijlvol geheel, ook in de keuken kun je het materiaal toepassen. De stenen wandbekleding geeft de ruimte een robuuste, vintage uitstraling. Laat je stenen tegels impregneren en ze zijn ontzettend eenvoudig te onderhouden. Het belangrijkste is dat je een goed reinigingsproduct koopt. Door de vloer periodiek te stofzuigen en te dweilen met een mild schoonmaakmiddel is het in een handomdraai weer schoon. Bovendien staan stenen vloeren en wandbekleding bekend als duurzaam en slijtvast materiaal. Ideaal dus wanneer je het gebruikt in de keuken.

Badkamer: oase van rust

Wil je het gevoel krijgen dat je een heus wellnesscenter binnen stapt elke keer als je naar je badkamer gaat? Ook dan biedt een stenen vloer en wandbekleding de uitkomst, namelijk in de vorm van pebbles. Pebbles zijn grote kiezels die een fijn gevoel geven wanneer je erover loopt met blote voeten. In sauna’s en andere wellnesscentra worden ze bijvoorbeeld toegepast als massagevloer. Ook is het mogelijk om de pebbles tegen de wand te plaatsen. Dit geeft niet alleen een mooi effect in de badkamer, maar is ook zeer geschikt voor andere ruimtes. Een combinatie met materialen met betonlook of hout zorgt bijvoorbeeld voor een stoer uiterlijk.

Unieke mozaïek

Wanneer je op zoek bent naar een stenen vloer of muur die niemand anders heeft, dan is mozaïek echt iets voor jou! Dan hebben we het niet over glas in verschillende kleuren, maar over echte natuurstenen. De combinatie van verschillende kleurtinten, groottes en modellen van stenen zorgt voor een stijlvol geheel, dat altijd volledig uniek is. Dat is echter wel de reden dat we je aanraden om altijd een showroom te bezoeken wanneer je op zoek bent naar een mozaïek vloer of wandbekleding van natuurstenen. Zo weet je zeker dat je altijd kiest voor stenen vloeren of wanden die precies bij je interieur passen!

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *