Tuin inrichten in Scandinavische stijl – 5 tips!

Een Scandinavische tuin

Krijgt u de lentekriebels ook al? De zon schijnt weer steeds vaker en het wordt ook langzaam steeds warmer. Maak uw tuin nu alvast klaar voor het voorjaar. Dan kunt u direct buiten genieten wanneer de lente komt. Een populaire stijl voor tuininrichting dit jaar is de Scandinavische stijl. Met strakke lijnen en eenvoudige kleuren wordt uw tuin een oase van rust. Wij geven u 5 tips!

1. Gebruik wit als basiskleur

Wit is de basis van het Scandinavische ontwerp. Dit wordt vaak gecombineerd met andere eenvoudige kleuren, zoals grijs of zwart. Maar ook een kleur als groen past goed bij het groen van de tuin. Gebruik in ieder geval niet te veel kleuren door elkaar. Door te werken met een paar simpele basiskleuren maakt u van uw tuin een stijlvol en samenhangend geheel.

2. Gebruik natuurlijke materialen

Plastic tuinstoelen zult u nooit vinden in een Scandinavische tuin. Maar in plaats daarvan gebruik van natuurlijke materialen. Stoelen van rotan met linnen kussens zijn bijvoorbeeld heel populair. En hout kan eigenlijk ook niet ontbreken. Ga voor een set houten tuinmeubels of laat een veranda van hout plaatsen.

3. Strakke lijnen

In een Scandinavische tuin komt u volledig tot rust, zelf uw ogen hoeven zich niet in te spannen! Dit komt door het gebruik van rechte lijnen. Dit houdt het ontwerp strak en simpel.

4. Lekker veel groen

In Scandinavië zijn ze dol op de natuur. Wees daarom niet bang om grote planten in uw tuin te plaatsen. Let hierbij wel op de kleur. Te veel gekleurde bloemen zorgen voor onrust en een chaotische indruk. Door alleen groene planten te plaatsen, bewaart u de eenheid in het tuinontwerp.

5. Een sauna

Wilt u echt het gevoel dat u in Scandinavië bent? Dan kunt u, mits u hier de ruimte voor heeft, een Finse sauna laten plaatsen. Zo komt u pas echt tot rust in uw tuin! Lees dan ook zeker onze tips om uw buitensauna te onderhouden.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *