De tuinmeubeltrends van 2022

Trendy tuinmeubelen in 2022

Net als de meubelen in uw huis, zijn ook tuinmeubelen aan trends onderhevig. Is uw tuinset aan vernieuwing toe? Of zijn uw tuinmeubelen echt niet meer van deze tijd? Wij vertellen u graag meer over de nieuwe tuinmeubeltrends van 2022. Lees verder en doe inspiratie op voor uw trendy tuin.

Less is more

Minimalisme is in opkomst. Dit betekent niet dat u zo weinig mogelijk tuinmeubelen koopt, maar dat u ze bewuster aanschaft. U kiest voor tuinmeubelen van een goede kwaliteit, gemaakt van duurzame producten die jarenlang meegaan en hun uitstraling behouden. Metaal geeft een minimalistische look. Meubels van aluminium en staal geven uw terras een stoere, robuuste uitstraling en staat mooi bij planten. Deze industriële uitstraling sluit helemaal aan bij de binnentrends van dit moment, zodat uw tuinmeubels in dezelfde stijl zijn als de meubels in uw huis.

Duurzaamheid

De duurzaamheidstrend zien we ook terug in de tuinmeubeltrends van 2022. Zo kiest u bijvoorbeeld voor het gebruik van duurzame houtsoorten of gerecycled hout, zoals teak. Met een FSC- of PEFC-keurmerk weet u zeker dat uw tuinmeubelen gemaakt zijn van hout dat gewonnen is op een plek met duurzaam bosbeheer. Kiest u liever voor metaal? Deze materialen gaan lang mee, kunnen hergebruikt worden en passen dus goed bij de duurzaamheidstrend. Plastic is uit, stof is in. Stoffen voor tuinmeubelen zijn steeds vaker waterafstotend, zodat ze bestand zijn tegen de invloeden van alle seizoenen.

Subtiele natuurtinten

De kleuren in 2022 zijn voornamelijk zachte pasteltinten voor zowel de tuinmeubelen zelf als de kussens. Daarnaast is dit jaar de ‘bohemian’ stijl een hit. Hierbij houdt u de basis rustig, maar voegt u accenten toe met bijvoorbeeld kussens, plaids en lampjes. Natuurtinten als beige combineren mooi met bamboe of rotan. Met felle kleuren als geel en blauw creëert u een contrast dat uitstekend past bij de rustige natuurtinten.

‘Back to nature’

Helemaal van 2022 is de trend ‘back to nature’. Uw tuinmeubelen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Denk aan geknoopte hangstoelen. Deze zien er niet alleen mooi uit, maar geven ook een ontspannen sfeer. Uw tuinmeubelen zijn vooral groen. Deze combineren mooi met grijs, beige en bruin. Rustig en natuurlijk.

Bestel uw trendy tuinmeubelen

Woont u in Tilburg of omgeving en bent u op zoek naar luxe tuinmeubelen die helemaal voldoen aan de trends van 2022? Bestel nu uw tuinmeubelen en geniet het hele jaar van uw trendy tuin. Heeft u nog vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *