Natuurlijke ondersteuning van de suikerstofwisseling met Ayurveda

Suikerstofwisseling natuurlijk ondersteunen

In deze moderne tijd eten we zeer veel suiker. Dit kan tot een aantal gezondheidsproblemen leiden. Wil je dit voorkomen? Dan helpt het natuurlijk om minder suiker te nuttigen. Echter is het ook effectief om je suikerstofwisseling een handje te helpen. Dit doe je natuurlijk het liefst met volledig natuurlijke producten. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van Ayurveda? In dit blog vertellen we je alles over Ayurveda en het effect hiervan op de suikerstofwisseling.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een alternatieve geneeswijze die al eeuwenlang gebruikt wordt in India, en die langzaam ook haar weg gevonden heeft naar Europa. Bij Ayurveda staat het effect van natuurlijke planten en kruiden centraal. Volgens de Ayurveda zijn er drie verschillende ‘Dosha’s’, die karakteristieke eigenschappen vertonen uit de vijf basiselementen: ether, lucht, vuur, water en aarde. De drie Dosha’s zijn:

  • Vata: lucht en ether. Deze Dosha wordt gezien als de levensenergie. Het is een lichte en beweeglijke Dosha, die de beweging van het lichaam stimuleert. Ook beïnvloedt deze Dosha de capaciteit, helderheid en alertheid.
  • Pitta: water en vuur. Deze Dosha reguleert onder andere de lichaamswarmte, spijsvertering en het zicht. Bovendien vallen ook het intellect en uitdrukkingsvermogen onder deze Dosha.
  • Kapha: aarde en water. De laatste Dosha beïnvloedt de weerstand tegen ziekten, lichaamsstructuur en vochthuishouding, de psychische stabiliteit en balans en de geheugenfuncties

Suikerstofwisseling en de Kapha Dosha

Maar wat is nu het effect van Ayurveda op de suikerstofwisseling? Volgens de Ayurveda valt suikerstofwisseling onder de Kapha Dosha. Mensen die veel kenmerken van het Kapha typen vertonen zijn dan ook veel gevoeliger voor de consumptie van suiker. Echter zouden Vata en Pitta typen ook niet te veel suiker binnen moeten krijgen. Is je suikerstofwisseling in balans, dan zul je dat merken doordat je meer energie hebt.

Stimuleer de suikerstofwisseling

De laatste jaren is veel onderzoek gedaan naar natuurlijke ingrediënten die een effect hebben op de suikerstofwisseling. Zo zijn er voedingssupplementen ontwikkeld die het weefselmetabolisme reguleren en stimuleren. Een effectieve deelnemer in dit process is onder andere de vrucht Amalaki. Deze wordt ook wel de Indiase kruisbes genoemd. Het stimuleert een goede suikerverbranding. Andere kruiden en specerijen die binnen de Ayurveda gebruikt worden voor een goede suikerstofwisseling zijn bijvoorbeeld gember, geelwortel, kaneel en kruidnagel.

Effect van de juiste voedingssupplementen

Kies jij ervoor om je suikerstofwisseling te ondersteunen met natuurlijke Ayurvedische voedingssupplementen? Dan kun je onder andere rekenen op:

  • Ondersteuning van een evenwichtige stofwisseling
  • Bijdrage aan gewichtsverlies
  • Hulp bij de afvoer uit lichaamsweefsels
  • Stimulering van de verbranding en het metabolisme
  • Meer energie

Vind een online Ayurvedisch verkooppunt

Wij raden je aan om eens op zoek te gaan naar een online verkooppunt van Ayurvedische producten. Kies dan voor volledig natuurlijke en 100% biologische ingrediënten. Bestellen bij zo’n online shop is super makkelijk, en je hebt de producten zo in huis. Ondersteun ook je stofwisseling met natuurlijke Ayurvedische voedingssupplementen!

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *