Alles over oud hollandse lantaarnpalen

Welkom in de wereld van oud-Hollandse lantaarnpalen

Bent u op zoek naar klassieke lantaarnpalen of hanglantaarns voor in uw tuin? Of heeft u zelfs een specifieke voorkeur voor oud-Hollandse lantaarnpalen? Als u uw tuin op een sublieme manier van opsmuk wenst te voorzien, is dit een ronduit uitstekend idee. Tot dit idee komen is echter nog maar het begin. Velen blijken namelijk verrast wanneer ze erachter komen hoe veel variaties en mogelijkheden er zijn in collecties voor tuinverlichting in het algemeen en (oud-Hollandse) lantaarnpalen in het bijzonder. Wat in ieder geval zou helpen in uw keuzeproces is een (web)winkel met een uitgebreid doch overzichtelijk aanbod.

Voor welke uitvoering kiest u?

Tuinverlichting bestaat uiteraard in vele soorten. Een van de bekendste en meest geliefde soorten hierin bestaat uit de klassieke lantaarnpalen, ook wel liefkozend Oud-Hollandse lantaarnpalen genoemd. Deze zijn er vervolgens in vele soorten, maten en uitvoeringen. Heeft u bijvoorbeeld al bedacht of u gaat voor een landelijk, nostalgisch, rustiek, robuust of klassiek model? Het hangt er natuurlijk mede van af waar u de lantaarn(s) exact wilt plaatsen. Oud-Hollandse lantaarnpalen met een klassiek of landelijk karakter zijn in principe geschikt voor elke woning, straat, terras of tuin. Heeft uw woning een oprit waar u nog verlichting kunt gebruiken en wilt u dit op een stijlvolle manier bewerkstelligen? Dan zijn klassieke lantaarnpalen uiterst geschikt! Maar ook als ‘algemene’ tuinverlichting is deze authentieke vorm van verlichting meer dan bruikbaar. Verder kan een klassieke lantaarnpaal een bijzonder elegante uitstraling creëren indien u deze bij de voordeur plaatst.

Lantaarnpalen bij boerderijen en landhuizen

Bent u de gelukkige eigenaar of bewoner van een landelijke boerderij of een klassiek landhuis? Dan is een goed doordachte en uitgebalanceerde tuinverlichting in wezen een must. Wilt u hier ook de nodige klasse aan toevoegen? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor ietwat hoge lantaarnpalen met laddersteun, of juist iets lagere, ouder ogende tuinlantaarns. Deze beide soorten van oud-Hollandse lantaarnpalen zijn zeer populair in landelijke sferen. Gietijzeren lantaarnpalen, lichtmasten of straatlantaarns zouden ook geschikt kunnen zijn.

In hoeverre kunt u uw lantaarn zelf samenstellen?

Anno 2019 is het vrij normaal geworden dat u als consument uw product, soms zelfs tot in detail, zelf samenstelt. Geheel naar eigen wensen en voorkeuren. Bij sommige gerenommeerde (web)winkels is dit ook mogelijk bij (oud-Hollandse) lantaarnpalen. Zo kunt u ten eerste overwegen of u gaat voor een versie met één, drie of vijf lampen. Verder kunt u kiezen voor klassieke lampenkappen van koper of brons, maar zijn losse aluminium buitenlantaarns ook mogelijk. Qua glas kunt u vervolgens de keuze maken uit bijvoorbeeld plexiglas, lexaan en ambachtelijk mondgeblazen vensterglas. En oud-Hollandse lantaarnpalen mogen dan wel een authentiek karakter hebben, dat wil dan nog niet zeggen dat deze niet geschikt zijn voor duurzame en milieuvriendelijke LED-lampen. Maar mocht u nog gloeilampen of spaarlampen hebben die u wilt gebruiken, dan is dat normaliter ook mogelijk. Ook moderne snufjes als bewegingssensoren kunnen hierin worden aangebracht. U merkt het al: de mogelijkheden voor het samenstellen van uw gepersonaliseerde oud-Hollandse lantaarnpalen zijn uiterst divers.

Doe inspiratie op en maak uw keuze

Bent u zeker van uw zaak en gaat u inderdaad voor Oud-Hollandse lantaarnpalen voor bij uw woning of in uw tuin? Een spannende en opwindende keuze, maar ook een belangrijke investering! Raadzaam is het dan ook om een keer een deskundige uit te nodigen bij u thuis. Grote kans dat u versteld zult staan van de goede ideeën die deze aanbrengt. Vervolgens kiest u uw exemplaren uiteraard bij een (online) winkel waar het aanbod dusdanig is, dat het niet anders kan dat uw favoriete Oud-Hollandse lantaarnpalen hier ook tussen zitten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.